Zo shopt een typische man

Wanneer het op shoppen aankomt zijn het meestal de vrouwen die helemaal los gaan. Daarbij letten ze super goed op de koopjes en komen ze met een hoop kleding voor het hele  gezin weer thuis. Mannen gaan iets anders te werk, zij bedenken van tevoren waar ze naar opzoek zijn en gaan heel gericht winkelen. Urenlang in een winkel blijven of elk kledingrek in een warenhuis zoeken zit er niet bij. Voor een shirt een winkel in stappen betekent ook echt voor een shirt. In deze blog bespreken we mannenkleding en de manieren waarop mannen graag shoppen.

Alle zorg en aandacht

Voor veel mannen geldt dat zij graag naar de wat kleinere of exclusieve winkels gaan om daar kleren en schoenen te kopen. Een van de redenen hier voor is dat er meer aandacht aan elke individuele klant wordt gegeven. Zo wordt er echt geholpen bij het vinden van de juiste maat en bijpassende kledingstukken.  Veel mannen vinden dit een stuk fijner om kleren te kopen dan wanneer de medewerkers niet naar je omkijken. In een grotere winkel krijg je niet snel de persoonlijke aandacht die je wel in een exclusievere winkel kunt krijgen. Het geldt uiteraard niet voor elke man, maar het is ook zeker niet onwaar dat mannen graag shoppen met voldoende aandacht.

Koopjes jagen zit er niet bij

Een vrouw ziet dat er uitverkoop is en bedenkt voor zichzelf allemaal redenen om de aankoop te doen.  Voor een man is dat heel anders. Als zij opzoek zijn naar een heren polo zullen ze niet iets totaal anders gaan kopen omdat het toevallig in de aanbieding is. Het kan weleens voorkomen dat hetgeen dat ze zoeken in de uitverkoop is en daar zeggen ze over het algemeen geen nee tegen, maar ze zullen zeker niet zomaar de halve winkel leeg kopen omdat er een paar procent van de totaalprijs afgaat. Is een man opzoek naar een heren polo dan zal hij die kopen en de winkel verlaten.

Mannen en online shoppen

Online kleding bestellen is wel echt iets dat mannen maar al te graag doen. over het algemeen vinden mannen het niet zo leuk om op pad te gaan en echt te gaan winkelen. Thuis vanaf de bank is het voor hen dan ook ideaal om kleding in huis te halen. Sommige mannen laten het kopen van kleding aan hun vrouw over en anderen bestellen alles gewoon snel online. Shop jij ook als een typische man of klopt dit alles niet voor jou?

Geef een reactie