Welke shampoo past bij mijn haartype?

Een mooi, verzorgd kapsel begint bij je haartype. Elk haartype is anders en dient daarom anders behandeld te worden. Het haar is voor vele vrouwen de ultieme accessoire. Een goed kapsel boost je zelfvertrouwen, daarom is het van belang om dit op de juiste manier te verzorgen. Soms is het nog wel eens lastig hoe je dit het beste kunt doen en welke shampoo of crèmespoeling je hier het beste voor kunt gebruiken. In deze blog vertel ik meer over welke shampoo het beste past bij welk haartype. 

Krullend haar

Wanneer je natuurlijke krullen hebt van jezelf, wil dit nog wel eens pluizen. Wanneer je krullen in je haar zet kan het snel droog worden. De beste verzorging is om je haar zo min mogelijk te wassen, het liefst om de 2 dagen. Gebruik een shampoo die speciaal voor krullen ontwikkeld is zoals L’Oreal Botanicals Camelina Smooth of Inecto Pure Coconut. Deze shampoo’s helpen je haar te hydrateren en je krullen te verstevigen. 

Beschadigd haar

Wanneer je haar vaak droog is, niet in model wil en aanvoelt als stro heb je kans dat je haar beschadigd is. Om je haar te verzorgen en te behandelen moet je zorgen dat je van binnen en van buiten je haar goed behandeld. Beschadigd haar kan door een langdurig ijzer te kort komen, stress, te vaak wassen en te vaak föhnen of een stijltang te gebruiken. Om beschadigd haar te herstellen is Redken shampoo vaak een goede oplossing zoals de Redken Haircare Extreme Shampoo voor beschadigd haar.

Vet haar

Door te veel vet eten, stress of warme temperatuur kun je vet haar hebben. Sommige hebben van nature vet haar. Vet haar kan behandeld worden met een speciale shampoo ontwikkeld voor vet haar dat snel slap wordt. Andrélon Natuurlijk Puur, Zuiver en Zen shampoo’s zijn ontwikkeld voor het behandelen van vet haar. Ook hier geldt dat je jouw haar niet te vaak moet wassen zodat het haar zichzelf kan herstellen. 

Fijn haar

Personen met fijn haar vinden vaak dat het volume mist. Een volume booster is dan ook een passende oplossing voor fijn haar. Je haar wordt slap en vaak vet. Om dit te voorkomen moet je niet te vaak met je handen door je haar, stress vermijden en niet te zware haarproducten gebruiken. Een passende shampoo is Rituals Pure Hammam of Herbal Essences Uplift Volume. 

Normaal haar

Ook haar zonder bijzonderheden heeft verzorging nodig. Om te voorkomen dat je haartype veranderd en om je haar goed te verzorgen. Voor extra glans en en je haar zachter te maken kun je gebruik maken van producten als Kneipp Oranjebloesem of Dove Pure Care Sublime Oil. 

Geef een reactie