Waar moet je op letten als je een shovel koopt?

Ben je van plan om een shovel te kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je ziet vaak een shovel te koop van verschillende merken en met verschillende tools en functies. Shovels komen in vele soorten en maten en het hangt er maar net van af waar jij de shovel voor wilt gebruiken. In dit blog lees je meer over wat een shovel is en waar je op moet letten bij de aanschaf van een shovel.

Wat is een shovel?

Een shovel wordt ook wel een wiellader of laadschop genoemd. Met een shovel kun je verschillende dingen doen. Waar de shovel vaak voor gebruikt wordt is het verplaatsen of verschuiven van grond, ook wel grondverzet genoemd. Maar er zijn verschillende soorten opzetstukken die je aan de shovel kunt bevestigen, en dat maakt het een zeer veelzijdige machine. Shovels kunnen onder andere pallets dragen en vervoeren met palletvorken, puin ruimen met een puinbak en nog veel meer. Shovels worden voornamelijk veel gebruikt in de landbouw, maar ook bij grond-, weg-, en waterbouw. Ook hoveniers, stratenmakers en bouwbedrijven maken graag gebruik van shovels voor verschillende doeleinden.

Zeer wendbaar

Een shovel beschikt vaak over een knikbesturing, en dat maakt het een zeer fijne machine om mee te werken. De knikbesturing zorgt er namelijk voor dat de shovel zeer wendbaar is en op verschillende plekken ingezet kan worden. 

Een shovel op de boerderij

Als je van plan bent om een shovel te kopen, dan wil je natuurlijk weten welke soort het meest geschikt en voor welke doeleinden je hem in wilt zetten. Wil je bijvoorbeeld een shovel inzetten op de boerderij? Dan kun je kiezen uit verschillende opzetstukken die geschikt zijn. Zo kun je de shovel gebruiken als maaimachine, om het land te bemesten, puin rieken en nog veel meer. Een shovel is eigenlijk echt een must als je op een boerderij werk.

Het formaat en vermogen

Daarnaast is het goed om te kijken naar de omgeving waar je de shovel in wilt zetten. Kun je met een grote shovel aan de slag, of wil je hem inzetten op krappe plekken? Dan is het verstandig om te kijken naar een kleiner formaat die ook in kleinere ruimtes past. Ook heeft elke shovel een limiet aan draagkracht. Ben je van plan om echt zware materialen te verplaatsen of te tillen met de shovel? Dan is het belangrijk dat de shovel dit gewicht ook kan dragen zonder overbelast te raken. Ook het vermogen van de shovel is iets waar je rekening mee kunt houden. Als je van plan bent om veel uren te maken met de shovel, dan is een shovel met krachtigere motor een slimme keuze.

Geef een reactie