Shop je liever online of in het echt?!

Hoewel de natuur inmiddels helaas denkt dat de lente al is aangebroken, weten wij natuurlijk wel beter. De winter is nog in volle gang (zij het dan niet zo koud gelukkig). Toch is het wel aan de hand. Het kan zo maar ineens een stuk kouder worden dan het nu is en daar wil je wel op voorbereid zijn. Zelf heb ik standaard altijd een aantal heren truien in de kast liggen voor het geval het echt koud wordt. Elk jaar koop ik er ook een paar nieuwe truien bij zodat ik het minder erg vind als het daadwerkelijk zover is dat ik ze moet gaan aantrekken.

Traditie

Eigenlijk is het voor mij een soort traditie geworden om elk jaar minimaal een echt hele warme trui te kopen. Meestal doe ik dit in januari omdat het dan een stuk minder druk is in de winkels en er vaak op veel plekken uitverkoop is. Toch heb ik een trend bij mezelf opgemerkt. Aangezien mijn gardarobe (qua truien) aanzienlijk is gegroeid door mijn nieuwe traditie, merk ik dat ik het minder leuk ben gaan vinden. Daarnaast merk ik dat ik ook steeds meer online ben gaan shoppen. 

Online shoppen

Er zijn een paar redenen om online te gaan shoppen wat mij betreft. Ten eerste hoef je niet de hele stad door om bij verschillende winkels het aanbod te bekijken. Binnen een paar klikken heb je een heleboel winkels figuurlijk van binnen gezien. Daarnaast hebben de meeste sites handige filterfuncties waardoor je nog sneller te werk kunt gaan. Afrekenen gaat simpel en de meeste spullen heb je de volgende dag al in huis tenzij het zaterdag is natuurlijk (dan wordt het pas dinsdag).

Wat mij betreft is het enige nadeel dat je de kleding niet kan passen. Je weet dus niet precies hoe alles je zal staan. Toch is daar ook wel een oplossing voor. Bij de meeste winkels kan je het gewoon terugsturen als het niet past of als het niet zo staat als je in gedachten had. Daarom bestel ik van de meeste kleding meestal twee maten zodat ik ze goed met elkaar kan vergelijken. Het kledingstuk dat dan het minst goed past, stuur ik terug. Easy peasy.

Toch haalt het online shoppen het soms niet bij het echte winkelen. Omdat je zo gericht kan zoeken op verschillende sites, zie je niet altijd de leuke aanbiedingen die je in een fysieke winkel misschien wel zou zien.

Waar haal jij je kleding? Online of in de winkel?

Geef een reactie