Korting zien aankomen, hoe doe je dat?

Wie van zijn korting een Kortingkorting wil maken weet dat de scherpste deal vinden niet gemakkelijk is. Je aankoop uitstellen terwijl je wacht op korting is een strategie die al je andere middelen versterkt. Maar hoe lang moet je wachten tot de lol er vanaf is? Het mooie van iets voor minder hebben is ook het hebben tenslotte. Daarom de volgende tip: Google Trends.

Toepassing

Het is super simpel. Eerst voer je in wat je wilt kopen en zet daarbij “korting”. Als je daarna in het hoofdscherm komt kun je rechts “vergelijken”. Daar voer je dan je product in met erachter “kopen online”. Kijk nu eens naar de grafiek: Is de verwachte stippellijn stijgend of dalend? Als deze stijgt is denkt Google dat er meer naar gezocht gaat worden. De mensen die hier ook naar kijken zijn webshops! Als die zien dat meer mensen iets gaan kopen en dat ze naar korting zoeken spelen ze hier graag op in. Goede kans dat veel winkels nu al die korting online zetten. Er is dus dan nu al winst te pakken!

Voorbeeld

Stel ik wil een fiets kopen. De specifieke fiets maakt nu nog niet uit, ga voor “fiets korting”. Nu je bij het volgende scherm bent kun je de woorden vergelijken met “fiets kopen online”. Op het moment van het schrijven zag ik beide lijntjes omhoog gaan, dus ik ging op korting jacht. Uiteindelijk vond ik een mooie deals voor een damesfiets hier. Je kunt ook je zoektocht versterken door “fiets sale” toe te voegen aan de vergelijking. Dat is ook meteen in dit geval de sterkste stijger, dus wie korting zoekt kunt daar op zoeken.

Extra tips

De grafiek leren lezen vereist nog wel een paar trucjes. Wie dit jaar nog naar fietsen zoekt ziet een grote piek eind februari. Als je lager op de pagina kijkt zie je de gerelateerde zoekopdrachten. Door daar op de “snelle stijger” te klikken zie je dat een evenement verantwoordelijk was voor die piek. Dit is dus handig om te bekijken als de lijn heel sterk stijgt om zeker te weten dat het natuurlijk is.

Conclusie

Hopelijk kun je met deze tip weer lekker besparen. Je hoeft natuurlijk niet altijd zelf te checken, wij gaan ongetwijfeld in de toekomst grote stijgers hier bespreken. Je hoeft hiermee dus niet er zelf de hele tijd bovenop te zitten. Binnenkort zetten we ook een andere tip online om goedkoper uit te zijn dus hou onze blog in de gaten!

Geef een reactie