Grammatica check Nederlands online is handig

De tijd dat je met je schriftje naar de juf of meester ging om te laten controleren of je iets goed had geschreven of niet is echt wel geweest. Tegenwoordig schrijf je al niet meer in een schrift, laat staan dat je er helemaal mee gaat lopen om het te laten controleren. Nee, dat kan veel gemakkelijker. Wanneer je op je laptop of tablet werkt, zie je in veel gevallen al automatisch een rood kringeltje onder verkeerd geschreven of onbekende woorden komen terwijl je typt. In veel gevallen is het woord gewoon goed, maar soms helpt het je in de juiste richting. Zo ook grammatica check Nederlands online. Soms heb je gewoon wat hulp nodig. Daar hoef je niet eens de deur voor uit!
Grammatica check Nederlands online

Je verslag laten nakijken is verstandig

Je weet dat je je best hebt gedaan op je verslag. Inhoudelijk klopt het tot in de puntjes. Maar grammaticaal kan er dan evengoed wel wat mis zijn. Het is dan verstandig om er nog even iemand naar te laten kijken. Natuurlijk kan je dan je buurvrouw vragen of je collega, maar wil je helemaal zeker zijn van je zaak? Dan besteed je het uit. Ook dat kan gewoon online. De grammatica check Nederlands online is zó geregeld. De afspraken zijn duidelijk en je deadline ook. Je weet zelfs al van te voren wat het je gaat kosten.

Wat krijg je allemaal bij een grammatica check Nederlands online?

Om te beginnen krijg je je verslag terug. Twee versies zelfs. In de eerste versie zijn alle wijzigingen aangegeven. Je kunt dan zelf aangeven welke wijzigingen je accepteert en welke niet. Om het je echt gemakkelijk te maken krijg je ook een versie waarin alle wijzigingen al zijn verwerkt. Deze versie zou je zo, één op één, kunnen doorsturen naar je opdrachtgever of je docent. En dan, en dat is écht handig, krijg je ook een verslag met feedback. In dit verslag staan je meest gemaakte structurele fouten. Lees de feedback aandachtig door, daar leer je van!

Is deze check alleen handig voor op school?

Nee hoor. Je kunt deze check ook gebruiken voor allerlei zakelijke verslagen. En wat denk je van het jaarverslag van je vereniging of stichting? Je wilt toch zeker weten dat je een goed verslag kunt overleggen aan de leden. Maar ook een contract met een (nieuwe) werknemer, een huurovereenkomst, een webtekst, een nieuwsbrief of welke tekst dan ook kan je laten nakijken.

Geef een reactie