Ga netjes naar formele feesten

Heel af en toe zijn er van die evenementen die een super nette outfit van je vragen. Met een spijkerbroek en een T-shirt aankomen is absoluut geen optie. Zelfs dat mooie jasje van je dat het normaal wel goed doet moet nu helaas thuis blijven. We hebben het natuurlijk over galafeesten en dergelijke waarbij de dresscode extreem belangrijk is. Je zal op elk feest wel mensen zien die niet naar de dresscode zijn gekleed. Bij dit soort gelegenheden geldt dat vaak niet en als het goed is wil jij niet de persoon zijn die er niet zo netjes bij loopt als de rest. In deze blog helpen we zowel mannen als vrouwen graag met een kiezen van een geschikte outfit.

Nette kleding voor een man

Voor mannen is het meestal vrij simpel, er wordt verwacht dat een man in een soort pak zal verschijnen.  Als je niet precies weet wat voor soort pak het moet zijn, zou je even rond kunnen vragen om uiteindelijk de juiste keuze te maken. Het zou heel goed kunnen dat een smoking voldoende is, maar voor sommige feesten kan ook een rokkostuum verwacht worden. Voor veel mannen geldt waarschijnlijk hetzelfde, want velen hebben geen rokkostuum. Gelukkig kunnen we in de digitale tijd van nu gewoon een smoking of rokkostuum bestellen als dat nodig is. Onthoud daarbij wel dat je ook nog tijd nodig hebt om jouw bestelde pak te passen.

Elegante galajurken en hakken

Vrouwen moeten bij een gala vooral denken aan lange jurken. Niet al te drukke prints of patronen en een laag uitgesneden rug zijn de kenmerken van een goede jurk voor een gala. Wie niet erg gesteld is op de kou kan er voor kiezen om een sjaal te dragen. Dan hebben we het over een sjaal die pas bij de jurk en niet een die je ’s winters draagt. Voor vrouwen is het ook nog belangrijk om bijpassende schoenen te dragen die comfortabel genoeg zijn. Onder de jurk horen absoluut hakken, maar het is aan jou de keuze welke hakken je fijn vindt.

Vraag even rond

Als je niet helemaal uitkomt met de kleur van de jurk of als je als man twijfelt over de schoenen, kun je rond vragen. Als je van tevoren weet wat iedereen zal aantrekken, wordt het maken van een keuze voor jezelf ook gemakkelijker. Met de outfits van anderen in je achterhoofd zie je namelijk niet snel onder of overdressed uit.

Geef een reactie